fredag 18. januar 2013

Skal terror få gjera meg utrygg?

Mens TV surrar og går i bakgrunnen og situasjonen i Algerie tar plass i tankane og kjenslene, ringer ein av dei håpefulle:

- Eg lurer på å søkja om å vera i i eit advokatfirma i Pakistan. Kva tenkjer du om det?

Fint at ho spør. For ikkje lenge sidan var ho i høgsterett sine lokale i eit anna land då ei bombe sprang i veret dagen etter.

Ho nemner kva tema ho får kjennskap til dersom ho skulle vera så heldig å få dra til Pakistan; mellom anna menneskerettar.

- Det høyrest svært interessant ut, høyrer eg meg sjølv svara. - Eg synest du skal søkja.

Ikkje akkurat rette dagen å gi eit så støttande råd til å dra ut i ei farleg verd. Men eg er likevel nøgd med at eg gjorde det:

Terroren skal ikkje få meg til å kjenna meg utrygg.
Det endrer ingenting til det gode om eg blir uroleg.

6 kommentarer:

 1. Så fint at du støttet henne! Det er støtte hun vil ha :-)
  Vi kan ikke la noen få,bestemme hva mange skal gjøre.
  Hm..men ikke så lett å la seg påvirke akkurat nå.

  Ha fin helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ho hadde nok søkt utan støtte frå meg, som då ho hoppa fallskjerm. Men samstundes veit ho at eg også ynskte å hoppa i fallskjerm då eg var på hennar alder. Så eg gir nok tvetydige svar. Dei unge og friske må få leva livet slik dei ynskjer, og me vaksne må uroa oss over ei rette tinga. Heller ikkje int. terror kan endra det, - så sant ein lyttar til offisielle råd, då.

   Slett
 2. Frykten skaper fanger i eget liv . Godt råd, fra klok mor, til ansvarlig "barn". God helg !

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, og det er fanger dei vil skapa dei som driv med terror, fangar i deira eige univers, som skal få bli fri igjen om dei får det som dei vil.

   Slett
 3. Tror ikke mediedekningen av ugjerningen/dramaet i Algerie er bra. Media lar ugjerningsmennene få sette dagsorden. Vi så det samme 22/7 - 2011. Mediedekningen i seg selv skapte mye mer frykt i befolkningen, enn drapene gjorde. Det ansvaret burde media være seg bevisst, ikke bare se store overskrifter og mer penger i kassa.
  Derfor blir det så viktig at vi likevel reiser, og deltar i mellommenneskelig kontakt og kunnskapsutveksling over landegrensene. Så det å støtte datteren din i at hun skulle dra, gjør godt. På mikroplanet. Der det betyr noe. Hils god tur :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Eg skal helsa henne. Det vil ho lika.
   Ein hårfin ballanse det med mediadekning. Burde vera råd å la vera å repetera alt ein veit når det ikkje kjem ny informasjon til dømes.
   Nyt helga, og lukke til vidare med å vera deg sjølv (apropos siste innlegget på bloggen din)

   Slett